Vara, cei mai mulţi dintre noi preferă să îşi facă duş. Este mai rapid şi mai economicos. Dar şi cabina de duş are nevoie să fie curăţată. Petele de calcar sau de săpun, mucegaiul dintre rosturi şi cădiţa trebuie curăţate periodic. Şi dacă mergi în concediu, la hotel, e bine să dezinfectezi cabina pentru siguranţa ta şi a familiei.
Pereţii cabinei. Sunt de obicei din sticlă securizată. Dârele de calcar sau de săpun se curăţă cu o lavetă de microfibră umezită în prealabil cu oţet alb sau cu un amestec de alcool menajer, oţet alb şi apă (un pahar de alcool şi unul de oţet la un litru de apă) sau cu oţet alb în care ai pus puţină sare de masă fină.
Dacă sticla este foarte pătată, trebuie frecată cu o lavetă din microfibre umezită cu alcool menajer nediluat. O altă soluţie e să cureţi petele de pe sticlă doar cu vată de sticlă extrafină. Astfel vei atenua şi eventualele zgârieturi fine.
Cădiţa de duş. Avantajul soluţiilor naturale este şi acela că nu afectează materialul din care sunt făcute obiectele. Cădiţa de duş poate fi din materiale grele (fontă emailată, marmură sau beton) sau uşoare (lemn tratat sau acril etc). Pentru o curăţire normală a cădiţei de duş utlilizează un amestec de apă cu săpun în care ai adăugat un pic de oţet alb (un litru de apă caldă, câteva picături de săpun lichid şi un pahar de oţet alb). Dacă e foarte murdară, cădiţa se spală cu o perie sau cu un burete de vase îmbibat într-un amestec compus din apă fierbinte, cristale de sodă caustică şi oţet alb (un litru de apă fierbinte, o ceaşcă de cristale de sodă caustică şi o jumătate de ceaşcă de oţet alb).
Rosturile şi mucegaiul. Poţi curăţa mizeria din jurul plăcilor de faianţă cu ajutorul pastei de dinţi aplicate cu periuţa. Dacă e şi mucegai: înmoaie periuţa de dinţi în oţet alb şi apoi clăteşte bine. freacă rosturile cu o cârpă înmuiată în alcool menajer şi clăteşte bine cu