Reporterii ProSport au văzut meciul cu Vardar nu de la masa presei de pe Arena Naţională, ci din sectorul VIP, unde şi-au luat bilete, 150 de lei bucata, cu cotor cu tot. Steaua a ridicat acreditările ziarului, ca şi pe ale Gazetei Sporturilor, ca şi pe cele ale Sport.ro, PROTV GSPTV şi, mai nou, pe ale fotoreporterilor de la Mediafax. Nu mai contează de ce s-a ajuns aici, probabil dintr-o nepotrivire de caracter între mireasa campioană şi presa care nu reflectă îndeajuns de înflăcărat realizările. Dar s-a ajuns într-un punct în care o bună parte din presa de sport din România nu are acces la acţiunile (meciuri, antrenamente şi ce-or mai fi) echipei campioane a României.
Concomitent, în aceeaşi Românie funcţionează o organizaţie numită APS, adică Asociaţia Presei Sportive. Această structură emite legitimaţii, strânge cotizaţii şi în mod normal ar trebui să intervină ori de câte ori o instituţie media are probleme de acest gen. Cu legitimaţia APS nu mai intri niciunde, iar de intervenit, pauză. Au fost jurnalişti jigniţi în direct în emisiuni, li s-au aruncat la modul fizic pahare cu apă în ochi, iar APS-ul n-a scos un cuvânt şi n-a postat pe site-ul propriu o silabă.
Organizaţia are însă preocupări mult mai elevate decât reprezentarea intereselor celor care-o compun şi-o susţin financiar. Pe site-ul oficial apare un material kilometric intitulat „Sportul, presa sportivă şi cooperarea în zona Balcanilor“. Emoţionant! Cât de mult îi doare pe domnii la APS de cooperare! Cu Balcanii, nu cu clubul campion al României, care ţine zilnic măcar jumătate din spaţiul fizic, virtual sau catodic al peisajului presei!
Aflăm din acel ferpar pentru vii că la Buşteni ziariştii de sport din Balcani (care ziarişti, pentru că la ziarele de sport a rămas lume cam puţină, care munceşte şase zile pe săptămână?!) s-au întâlnit la Buşteni şi au vorbit despre cooperare