Incercarea procurorului de caz de a-i aduce cu autobuzul la audieri pe elevii care au dat bacalaureatul la Liceul Dimitrie Bolintineanu i-a facut pe cativa politicieni sa acuze din nou DNA ca nu urmareste decat sa obtina un "show mediatic", asa cum s-ar fi intamplat si in celebrele dosare ale vamesilor.
Si nu a fost prima oara cand lideri de marca ai politicii au criticat in acest fel Directia Nationala Anticoruptie, acuzandu-i pe procurori ca pun in scena actiuni spectaculoase de retinere, dupa care "nu se mai aude nimic" in legatura cu cazurile respective.
Fostul procuror sef al DNA Daniel Morar a explicat public, in februarie 2011, ca operatiunea de aducere, la Bucuresti, cu elicopterele a zeci de vamesi pentru audieri a fost strict legata de incadrarea in 24 de ore, cat este termenul legal in care o persoana retinuta trebuie prezentata in fata instantei.
"Ati mai auzit ceva despre vamesi?", intreaba din cand in cand cate un politician pe posturile de televiziune, ca si cand daca politicienii nu sunt la curent cu ce se intampla cu dosarele respective, inseamna ca nici nu se mai intampla nimic cu ele.
5 dosare, 276 trimisi in judecata, 23 de condamnari pana acum, plus "acordul de recunoastere a vinovatiei"
Ziare.com a solicitat DNA informatii legate de situatia vamesilor si politistilor de frontiera care au fost saltati cu zecile in februarie 2011 si transportati cu elicopterele, insotiti de mascati, la audieri in Capitala, acuzati fiind de fapte de coruptie.
"In perioada 27 aprilie - 15 iunie 2011, au fost trimise in judecata 276 de persoane, avand calitatea de lucratori vamali si politisti de frontiera, intr-un numar de cinci dosare, respectiv: 'Grupul Siret', 'Grupul Albita', 'Grupul Moravita I', 'Grupul Moravita II' si 'Grupul Naidas'.
Instantele sesizate cu judecarea cauzelor sun