Omul de afaceri s-a stins singur, pe 16 iulie, într-un cabinet medical. El mai era acţionar în firme precum Five Holding SA, Mobitom SA, Plonge Prest Mangalia SRL, dar şi asociat în SC Sigma Trading SA.
Societăţile comerciale deţinute de Gheorghe Oancea au fost implicate în amenajarea cartierului de locuinţe pentru tineri din Constanţa, dar şi în reabilitări ale unor clădiri din zona metropolitană.
Pentru constănţeni însă, Oancea rămâne scafandrul profesionist care deţine recordul naţional la scufundare în adâncime, 500 de metri, stabilit în 1984, scrie Telegraf. De altfel, el a fost managerul de proiect al Centrului de Pregătire a Scafandrilor din parcul Tăbăcărie din Constanţa. Născut în 1949, el ar fi împlinit 64 de ani pe 1 noiembrie.
Nimeni nu se aştepta ca Gheorghe Oancea, un mare iubitor al sporturilor nautice, dar şi al unui stil de viaţă sănătos, să treacă atât de repede (la nici 64 de ani) în nefiinţă. Cum moartea sa a fost considerată suspectă, au fost declanşate anchete de către autorităţi din Constanţa - Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ), dar şi Poliţia. Iar dacă familia va depune plângere la Colegiul Medicilor cu acuze de malpraxis la adresa medicului de la „Iowemed” care nu i-a demarat procedura de resuscitare, numărul anchetelor ar putea creşte.
16 IULIE - ZI FATALĂ Pentru că nu se simţea tocmai bine, pe 16 iulie, la ora 19.20, Oancea a apelat la serviciile Policlinicii „Iowemed” din Constanţa, situată pe b-dul I.C. Brătianu nr. 2-4.
La ora 19.22, starea de sănătate a bărbatului s-a agravat, astfel că medicul de la „Iowemed” la care a apelat, dr. Vişoiu, a solicitat ajutor la 112, în jurul orei 19.25, anunţând că un pacient este în comă, potrivit managerului general al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, dr. Vasile Popescu. „În două minute şi jumătate, aproape trei, în contextul gravităţii situaţie