Gorjul se bucură de multiple avantaje, în raport cu alte regiuni din România, sau din Europa, cu toate acestea, autoritățile fiind mai mult politicianiste, decât eficiente, nu reușesc să le și valorifice. Un exemplu este Rânca, iar concluzia mea pare să fie justificată și de discuția de mai jos cu patronul Complexului „Panoramic”, dl. Constantin Pănescu. Autoritățile încep diverse proiecte, ce pot susține Rânca, în interesul județului, însă alternanțele politice de la un an la altul nu garantează și o coerență a ducerii acestor proiecte la bun-sfârșit. Ca și în alte domenii din România și când vine vorba de turismul din Rânca, oamenii de afaceri au idei, au viziune, însă i-ar ajuta și o mai bună coordonare cu autoritățile. La modul general, Rânca poate fi mult mai importantă pentru Gorj, dacă întreprinzătorii de acolo sunt mai bine susținuți de Consiliul Județean, de Prefectură, de Primăriile Baia de Fier și Novaci, dar și de presă.
Cât de mult contează Rânca în turismul din România?
După cum se știe, Gorjul se situează în primele 5 județe turistice din România, având atât turism cultural, cât și turism istoric și montan. Rânca este cea mai reprezentativă din punctul de vedere al turismului montan din Gorj, iar acest fapt a devenit preponderent în special în ultimii 2 ani, importanța i-a crescut odată ce s-a construit Transalpina, foarte des circulată pe timpul verii.
De ce ați ales să investiți în Rânca?
Pentru că sunt gorjean și țin la locurile natale. Nu aș fi conceput să investesc în alt județ. Îmi place foarte mult muntele și am crezut foarte mult în dezvoltarea zonei.
Primiți susținere din partea autorităților locale, CJ Gorj, Prefectura, și Primăriile Novaci și Baia de Fier?
E adevărat că atât Consiliul Județean cât și Prefectura ne-au oferit susținere, iar o dovadă este faptul că s-a realizat canalizarea în Rănca; cu toate a