Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, a declarat miercuri că 183 de specializări din 37 de instituţii de învăţământ superior din ţară sunt propuse să intre în lichidare, pe baza rapoartelor de evaluare întocmite de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).
Intre institutiile academice afectate se numara si Universitatea “George Bacovia” din Bacau. Potrivit informatiilor date publicitatii de oficialii Ministerului Educatiei, in cazul universitatii bacauane sunt vizate sa intre-n lichidare specializarea “asistenta sociala” (cursuri zi), precum si alte doua specializari cu forma de invatamant la distanta: marketing si administratie publica. Lichidarea specializarilor va intra in vigoare in anul universitar 2013 – 2014.
Potrivit conducerii Universitatii “G. Bacovia”, specializarile au fost suprimate la cererea institutiei academice bacauane, din cauza lipsei de cerere. “Sunt mai multe specializari, de la mai multe universitati, propuse spre lichidare. In fiecare an transmitem ministerului o lista cu specializarile ce vor functiona in anul urmator. Am decis sa renuntam la cele 3 specializari datorita faptului ca nu aveam solicitari. Nu stiu de ce nu a prins in Bacau specializarea asistenta sociala, care merge foarte bine la Iasi”, a declarat pentru Bacau.NET rectorul Universitatii “G. Bacovia”, prof. univ. dr. Tatiana Puiu (foto).
In urma rapoartelor de evaluare elaborate de ARACIS, Ministerul Educatiei a decis sa puna sub monitorizare 4 institutii academice acreditate, alte 6 fiind in situatia de a-si vedea lichidate toate specializarile de licenta intrucat nu au depus, in termen legal, cerere de prelungire a acreditarii. Incepand din octombrie, odata cu noul an universitar (2013-2014), 37 de universitati din tara vor renunta la 183 de specializari de licenta. Ministerul a facut publica decizia