Părintele Ilie Costescu ne povesteşte că tot ce este acum la „Sfântul Ilie” a fost realizat prin donaţii. „Am făcut totul din ce am reuşit să strângem de la credincioşi. Nu am primit altceva. Am făcut capela mortuară să ajutăm oamenii de aici. Am creat sala de mese ca atunci când oamenii fac parastase şi pomeni să gătească şi câteva porţii în plus şi pentru cei înfometaţi care nu îşi pot permite.”
Biserica beneficiază de un pangar modernizat, un agheasmatar, de o capelă mortuară, prevăzută cu o ladă frigorifică, de un sistem de încălzire eco, care se bazează pe două puţuri săpate la 60 de metri, unde este o temperatură de 6 grade Celsius, temperatură care este preluată de pompă şi prin intermediul căreia pardoseala bisericii este încălzită. De asemenea, artistul Marcel Pavel s-a ocupat de înzestrarea lăcaşului de cult cu clopote acţionate electric, clopote care sunt acţionate în baza unui GPS.
„Biserica noastră este prevăzută cu un demisol unde, din anul 1997, a fost înfiinţat Centrul social-educaţional «Samariteanul milostiv». La centrul social-educaţional «Samariteanul milostiv» există o cantină socială unde oamenii sărmani primesc o masă caldă, iar de sărbători se împart pachete pentru familiile nevoiaşe ale comunităţii. Şase profesori oferă în mod gratuit meditaţii la diferite discipline copiilor care au situaţii financiare precare şi care sunt dornici să înveţe. Problema este că numărul copiilor interesaţi să primească meditaţii gratuit a scăzut aproape la jumătate, undeva peste treizeci de copii în ultimul an.
Parohia acordă asistenţă spirituală unui orfelinat privat, iar bătrânii singuri şi neputincioşi sunt vizitaţi periodic de preoţi şi de tinerii comunităţii. Tot periodic, corul parohiei şi restul credincioşilor vizitează căminele de bătrâni şi de copii din zonă, centrele de adăpost pentru persoanele marginalizate, ducând pachete cu alim