Oliver Stan, bărbatul care în 8 iulie a încercat să detoneze o bombă într-o sală de curs de la Facultatea de Electronică din Iaşi, a fost supus, joi, unei noi expertize psihiatrice, pentru a se stabili dacă are discernământ.
Membrii comisiei au precizat că bărbatul a venit în faţa medicilor cu un exemplar al cărţii sale "Prima mea luptă", care conţine amănunte din perioada în care acesta a stat internat, în trecut, la Spitalul "Socola" din Iaşi.
"Ne-a adus cartea şi ne-a rugat să o citim, ca să înţelegem în profunzime problemele lui. L-am întrebat cât să-i dau pe carte, deoarece chiar o voiam, pentru a înţelege mai bine trăirile pe care le are bolnavul. S-a ruşinat, iar după multe insistenţe, mi-a spus 50 de lei, bani pe care i-am dat. A dat şi un autograf, scriind «prima mea carte vândută»", a spus medicul legist Călin Scripcaru, membru al comisiei de expertiză.
Managerul Spitalului de Psihiatrie "Socola", Lucian Burlea, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că pacientul a fost cooperant, a răspuns la întrebări, dar că vor mai fi necesare una sau două expertize, pentru a i se stabili discernământul.
"Este consevent şi coerent în idei. E un pacient complex. În salon nu pune probleme, vorbeşte cu ceilalţi bolnavi, dar spune că se plictiseşte. Ne-a cerut un calculator şi un top de hârtie, pentru că vrea să scrie. Din păcate, nu putem să-i satisfacem cererea", a spus medicul Lucian Burlea.
Oliver Stan a fost supus, joia trecută, unei prime expertize psihiatrice, din comisia de examinare făcând parte doi psihiatri, un psiholog şi un medic legist.
"Aceste examinări repetate sunt necesare pentru confruntarea relatărilor pacientului, pentru consecvenţa sau inconsecvenţa lor. Totodată, se are în vedere evaluarea remuşcărilor faţă de fapta comisă", a spus medicul legist Călin Scripcaru, membru al comisiei de expertiză.
În ca