Chiar dacă în Bistriţa există izvoare cu apă potabilă, reprezentaţii DSP sfătuiesc bistriţenii să bea apă de la robinet, pentru că cea de la izvoare îşi poate schimba proprietăţile foarte des. Astfel, bistriţenilor, folosiţi apa de la robinet... că e mai sigur!
Cald, soare... iar după o plimbare, omului îi place să se oprească la umbră şi să bea apă de izvor, creând o atmosferă „ca la ţară” în urbea bistriţeană. Şi ar avea şi unde. În zona oraşului nostru sunt patru locuri unde se pot găsi izvoare de apă: Baza de Agrement Lac, Dealul Dumitrei, în apropiere de pădurea Schullerwald şi lângă podul Budacului.
În urma ultimei verificări pe care cei de la Direcţia de Sănătate Publică au făcut-o, trei din aceste izvoare au fost declarate ca având apă potabilă, singura interdicţie fiind pentru izvorul din apropierea pădurii Schullerwald.
„Au zis că nu e bună apa şi au pus un afiş cu apă nepotabilă. Dar din câte ştiu eu, trebuie specificat pe afiş cine a făcut analiza şi când, nu doar că nu e bună. Pentru că eu am grijă de ea şi izvorul e făcut aşa cum trebuie, are sită şi apa e potabilă” ne-a spus revoltată bistriţeanca ce administrează izvorul din zona Schullerwald.
Cu toate acestea, angajaţii DSP nu îşi pot schimba părerea despre proprietăţile apei din acel izvor până când nu se face următoarea verificare.
„Verificările se fac o dată pe an, primăvara, sau cel mult de două ori, poate pentru a doua oară alegându-se o lună de toamnă. În urma verificărilor din această primăvară, trei izvoare aveau apă potabilă doar. Cel din zona Schullerwald nu îndeplinea condiţiile necesare” a declarat pentru Bistriţeanul.ro directorul adjunct DSP, Doina Petri.
Totuşi, sfatul pentru bistriţeni este să folosească apa de la robinet pentru că e cea mai sigură. Cea de la izvor îşi poate schimba proprietăţile.
„Nu înţeleg de ce e nevoie să foloseşti apă di