Deşi numărul primăriilor din Sălaj care înregistrează arierate, adică datorii mai vechi de 90 de zile, este destul de mare, niciuna dintre ele nu are, la ora actuală, conturile blocate.
Legea nr.140 din 2013 prevede că, în cazul în care primăriile care înregistrează arierate nu îşi reduc sumele astfel datorate cu minimum 5 la sută pe lună, Direcţia Generală a Finanţelor Publice sistează alimentarea, atât cu cote defalcate din impozitul pe venit, cât şi cu sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale, cu excepţia plăţilor pentru achitarea drepturilor salariale şi a contribuţiilor aferente atunci când nu pot fi asigurate din venituri proprii. Deşi, la 30 aprilie, în judeţ aveam 16 primării care aveau arierate, se pare că toate s-au achitat de obligaţia de a-şi reduce datoriile, astfel că Direcţia Generală a Finanţelor Publice Sălaj ne-a comunicat că „la data de 17.07.2013, nicio primărie din Sălaj nu are contul blocat pentru neachitarea arieratelor”.
Potrivit datelor centralizate de Consiliul Judeţean Sălaj, la sfârşitul lunii aprilie, valoarea arieratelor acumulate de primării totaliza 4.158.364 de lei. 16 primării erau înregistrate cu datorii mai vechi de 90 de zile, cele mai mari sume având de achitat Primăria Poiana Blenchii – 873.072 de lei, Primăria Camăr – 498.944 de lei şi Primăria Crasna – 408.262 de lei.
Deşi numărul primăriilor din Sălaj care înregistrează arierate, adică datorii mai vechi de 90 de zile, este destul de mare, niciuna dintre ele nu are, la ora actuală, conturile blocate.
Legea nr.140 din 2013 prevede că, în cazul în care primăriile care înregistrează arierate nu îşi reduc sumele astfel datorate cu minimum 5 la sută pe lună, Direcţia Generală a Finanţelor Publice sistează alimentarea, atât cu cote defalcate din impozitul pe venit, cât şi cu sume defalcate din unele venitu