Judeţul Olt este pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte creşterea numărului de turişti în cei patru ani de criză, 2008 - 2012.
Din cele 41 de judeţe ale României şi Bucureşti, numărul de turişti a urcat cel mai mult în Olt, potrivit unei analize a portalului econtext.ro. Astfel, în 2008, 17.538 turişti au vizitat meleagurile Oltului, pentru ca numărul acestora să ajungă la 36.572, în 2012. Ceea ce înseamnă un avans de 108,5%, mai mult decât dublu. În privinţa „granzilor”, Capitala se află de abia pe locul şapte, în timp ce Braşov este chiar mai jos. Constanţa este în zona judeţelor cu scăderi, potrivit site-ului citat. În schimb, într-un top al celor mai vizitate judeţe din ţară, Oltul se situează pe locul 39, cu doar 1.997 de turişti pe an.
CJ, proiect pentru atragerea de turişti
Comuna olteană Dobrosloveni va deveni un obiectiv istoric important, Consiliul Judeţean Olt luând decizia să sprijine săpăturile arheologice care se vor face în zona în care specialiştii cred că se afla Romula Malva, capitala provinciei romane Dacia Malvensis. Consiliul Judeţean Olt va încheia un parteneriat cu Universitatea din Bucureşti pentru amplasarea unui sit arheologic în comuna Dobrosloveni. Istoricii vor efectua săpături pe locul unde se crede că se afla reşedinţa guvernatorului fostei provincii romane. CJ Olt va asigura finanţarea pentru împrejmuirea zonei şi instalarea unui sistem de supraveghere video.
Preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu, şi-a exprimat speranţa că săpăturile arheologice vor dovedi că, într-adevăr, capitala provinciei Dacia Malvensis era amplasată pe teritoriul judeţului Olt. Autorităţile judeţene intenţionează să facă o conexiune între descoperirile istorice şi cabana Reşca, din apropiere, într-un amplu circuit turistic.
„Vrem să legăm acea zonă şi cu pădurea de la Reşca, cu cabana de acolo, să facem un într