O parte din problemele stringente cu care se confruntă CE Oltenia încep să-şi găsească încetul cu încetul rezolvare. Aşa se face că Legea 255 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică urmează să fie promulgată, după cum a susţinut şeful Consiliului Judeţean Ion Călinoiu. În prezent, aproape jumătate din activitatea Diviziei Miniere este blocată.
În momentul de faţă, CE Oltenia funcţionează pe piaţa de energie cu peste 1.000 MWh, fapt care este cât de cât mulţumitor, dar nu şi suficient. Lovindu-se tot mai mult de o legislaţie imperfectă, ce ajută cercurile de interese din energie să-şi întărească puterea şi să se îmbogăţească peste noapte cu miliarde de euro, managerul CE Oltenia spune că trebuie făcut ceva pentru ca această companie să ocupe pe piaţa de energie locul care i se cuvine. În acest sens, oarecum dezamăgit de atitudinea unor parlamentari USL care au înţeles ajutorul ce trebuie dat companiei ca pe un defavor ce trebuie oferit, dar mulţumit de parlamentari precum Camelia Khraibani, Mihai Weber sau Vasile Popeangă, şeful CE Oltenia va trece la treabă. În acest sens, împreună cu specialiştii din companie va lucra la modificarea legislaţiei din energie.
Călinoiu: Mă interesează locurile de muncă
La aceasta iniţiativă se adaugă şi promulgarea Legii 255 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică. „Mă interesează să menţinem activitatea, locurile de muncă şi să venim să dezvoltăm alte activităţi pentru a crea locuri de muncă. Am văzut poziţia vicepremierului cu privire la sistemul energetic, cu privire la un tratament egal pe piaţă pentru toţi producătorii de energie şi mai ales vedem că premierul Ponta vrea ca România să devină independentă din punct de vedere energetic şi de ce nu exportator”, a explicat Călinoiu poziţia sa cu privire la viitorul energetic. Nu trebuie uitată nici iniţiativa legislativă prin care se s