Pe 28 martie 2005 o veste bombă exploda în redacţii: trei jurnalişri români fuseseră răpiţi în Irak. Ce trei erau: Marie-Jeanne Ion, reporter la Prima TV, Sorin Mişcoci, cameraman, şi Ovidiu Ohanesian, reporter la cotidianul România Liberă
Cei trei fuseseră luaţi prizionieri de un grup necunoscut.
Vestea a şocat opinia publică din România aflată pentru prima oară în faţa unui astfel de eveniment. Îngrijorarea era cu atât mai mare cu cât o serie de jurnalişti din toată lumea îşi găsiseră sfârşitul în Irak, executaţi prin decapitare sau spânzurare.
Noi şi noi informaţii începeau să se adune şi să sporească confuzia.
Împreună cu junraliştii Români se afla şi Muhammad Munaf, un om de afaceri de naţionalitate irakiano-americană, care locuia în România şi care s-a oferit să le fie ghid în Irak. Desfăşurarea poveştii avea să arate că Munaf avea să fie la rândul lui răpit.
Pe de altă parte Marie-Jeanne Ion era fiica unui om politic PSD-ist, Vasile Ion.
Reacţia autorităţilor
În ziua în care jurnaliştii au fost răpiţi s-a creat la Ministerul de Externe o echipă operativă care să gestioneze cazul.
Evenimentul Zilei a fost primul ziar care a făcut conexiunea între Omar Haysam şi implicarea lui în răpirea celor trei jurnalişti.
La 10 zile de la răpire, surse judiciare din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie anunţau că Omar Hayssam a fost reţinut pentru infracţiuni privind siguranţa naţională.
Muhammad Munaf trăia din 2001 în România şi era preşedintele grupului de afaceri Manhattan, de sub tutela lui Omar Hayssam, afacerist sirian şi membru al Partidului Social Democrat.
Purtătorul de cuvânt de la Cotroceni preciza atunci că sirianul a fost arestat în legătură cu răpirea jurnaliştilor români, petrecută în Irak.