Cei trei tineri voluntari belgieni care au ajuns la spital zilele trecute acuzând simptome de toxiinfecție alimentară, sunt singurii responsabili de problemele de sănătate cu care s-au confruntat. Reprezentanții DSP Buzău au găsit în bucătăria improvizată alimente ieșite din termenul de valabilitate. Este vorba despre produse cu calitate îndoielnică, dar și mâncare preparată de ei și păstrată în condiții și la temperaturi necorespunzătoare, probabil consum de alimente expirate, dar și nerespectarea normelor de igienă individuală. Aceasta ar fi fost, de fapt, cauza episodului de gastroenterocolită cu care s-au confruntat tinerii voluntari belgieni.
Reamintim că cei trei adolescenți ajunși la spital cu dureri de stomac fac parte dintr-un grup de 16 voluntari aflați în vacanță pe teritoriul comunei Fundeni-Zărnești, timp de două săptămâni. În tot acest timp, ei s-au autogospodărit și și-au achiziționat și preparat singuri hrana.
Cei trei tineri voluntari belgieni care au ajuns la spital zilele trecute acuzând simptome de toxiinfecție alimentară, sunt singurii responsabili de problemele de sănătate cu care s-au confruntat. Reprezentanții DSP Buzău au găsit în bucătăria improvizată alimente ieșite din termenul de valabilitate. Este vorba despre produse cu calitate îndoielnică, dar și mâncare preparată de ei și păstrată în condiții și la temperaturi necorespunzătoare, probabil consum de alimente expirate, dar și nerespectarea normelor de igienă individuală. Aceasta ar fi fost, de fapt, cauza episodului de gastroenterocolită cu care s-au confruntat tinerii voluntari belgieni.
Reamintim că cei trei adolescenți ajunși la spital cu dureri de stomac fac parte dintr-un grup de 16 voluntari aflați în vacanță pe teritoriul comunei Fundeni-Zărnești, timp de două săptămâni. În tot acest timp, ei s-au autogospodărit și și-au achizițion