Consiliul Superior al Magistraturii organizează, în perioada 21 - 26 iulie, la Sinaia, prima ediţie a Şcolii de vară pentru tineri judecători, procurori şi alţi profesionişti ai dreptului, ce se desfăşoară în cadrul proiectului ''Consolidarea cooperării judiciare pentru protejarea victimelor infracţiunilor''.
Potrivit unui comunicat al CSM transmis vineri AGERPRES, tineri judecători şi procurori, recent absolvenţi ai şcolilor de magistratură, precum şi auditori de justiţie din Spania, Olanda şi România vor fi pregătiţi, timp de 5 zile, alături de grefieri, avocaţi şi personal de specialitate din Ministerul Justiţiei, pentru aplicarea instrumentelor juridice ale Uniunii Europene şi ale Consiliului Europei care consacră drepturile victimelor în procesul penal.
"Formatorii din România şi Olanda vor prezenta evoluţiile legislative în domeniu în dreptul Uniunii Europene şi, totodată, vor urmări o abordare practică, interactivă şi pluridisciplinară", se arată în comunicat.
Acordul de grant pentru proiectul JUST/2012/JPEN/AG/2949 - ''Consolidarea cooperării judiciare pentru protejarea victimelor infracţiunilor'' a fost semnat la data de 9 noiembrie 2012.
Contribuţia Uniunii Europene este de aproximativ 200.000 euro, care va acoperi până la 80% din costurile eligibile totale ale proiectului, iar co-finanţarea, reprezentând 20% din buget, este asigurată de CSM.
În cadrul proiectului, Consiliul are rolul de instituţie coordonatoare, iar parteneri sunt Institutul Naţional al Magistraturii din România, Şcoala Judiciară din Spania, S.S.R. Internaţional - Centrul pentru pregătire şi cercetare pentru sistemul judiciar din Olanda, Ministerul Justiţiei din România şi Şcoala Naţională de Grefieri din România.
Obiectivul proiectului este acela de a consolida cooperarea judiciară europeană în materie penală p