Modul în care RAADPFL-ul, regie subordonată Primăriei Craiova, gestionează situaţia locurilor de veci din cimitirele oraşului este strigător la cer. Locuri de veci concesionate mai multor persoane, bani încasaţi de la concesionari de ani buni pentru acelaşi plaţ, costuri duble pentru lucrările la un loc de veci, schimbarea plaţurilor după interesele şi bunul plac al administratorilor cimitirelor şi regiei respective.
Un craiovean trăieşte de două luni un adevărat calvar. Bărbatul spune că nu poate să construiască pe plaţul pe care l-a concesionat în urmă cu 15 ani în cimitirul Sineasca, fiindcă acesta a mai fost concesionat şi către altă persoană. El spune că persoanele în măsură să îndrepte lucrurile sunt interesate mai degrabă de buzunarul şi afacerile lor murdare: este vorba de reprezentanţii unei regii a Primăriei Craiova.
În urmă cu câteva luni, asupra craioveanului Ilie Rotaru a căzut ca un trăsnet o veste; soţia lui ar mai avea puţin timp de trăit. În aceste condiţii, omul s-a gândit să pregătească locul de veci, pentru care concesionase un plaţ în cimitirul Sineasca. Concesionarea a făcut-o în anul 1998, pentru o perioadă de 25 de ani. An de an a plătit taxa de concesiune pentru plaţul Z-28-7 din cimitir. Administratorul de atunci al cimitirului i-a identificat locul, iar concesionarul l-a împrejmuit, l-a curăţat de buruieni şi chiar a avut discuţii cu cei care se îngrijesc de curăţenia cimitirului pentru că aruncau vegetaţia uscată în acel loc.
Acum a mers la RAADPFL să anunţe că va începe lucrările pentru o groapă suprapusă. Numai că, după intrarea în vigoare a Regulamentului cimitirelor, lucrările se fac doar cu angajaţii regiei, iar Ilie Rotaru s-a văzut nevoit să semneze devizul de plată, să dea avansul. Dar nu poate să înceapă lucrările, pentru că angajaţii de la RAADPFL s-au grăbit să-i ia banii, mai puţin să identifice plaţ