Varză, roşii, gulii, zarzavaturi, pepeni verzi, diverse fructe şi legume, de toate se găsesc, din plin, dar nu în piaţă, ci pe marginea drumului care duce către piaţă.
Lateralele drumului care duce către piaţa angro înfiinţată de Primăria Suceava în Burdujeni sunt invadate de comercianţi ambulanţi, care şi-au întins marfa pe trotuare sau chiar pe pământ.
Unii sunt oameni sărmani, din comunele din jurul Sucevei, care speră să capete ceva pe roadele muncii lor, obţinute cu multă sudoare, alţii sunt comercianţi care vin cu marfă din sudul ţării, în căutarea unor câștiguri mai mari.
Nici unii, nici alţii nu au mai găsit locuri libere în piaţa angro înfiinţată de municipalitate, care, chiar de ar fi fost de trei ori mai mare decât în prezent, tot nu ar fi făcut faţă numărului foarte mare de solicitări din partea comercianţilor veniţi nu doar din tot judeţul, ci chiar din toată ţara.
Atraşi de preţurile mai mici de aici, numeroşi suceveni, dar şi locuitori ai judeţelor învecinate vin aici să îşi facă cumpărăturile, mai ales dacă au de luat în cantităţi mari, pentru că atunci preţurile sunt mai mici chiar şi cu peste 50% faţă de cele din pieţe.
„Nimeni nu se gândea că va avea aşa succes piaţa angro şi că spaţiul pe care a fost amenajată nu va ajunge absolut deloc. Din păcate nici nu avem unde să ne mai extindem. Încercăm să permitem cât mai multor producători să îşi vândă marfa aici, dar cei care nu au încăput nu vor să mai meargă în alte părţi, se așază pe unde pot, sperând să vândă marfa cât mai repede şi să se întoarcă de unde au venit”, a precizat şeful Direcţiei Pieţelor, Gelu Greceanu.
Trafic sugrumat
Pe lângă faptul că ocupă un spaţiu public care nu a fost amenajat în scopuri comerciale şi fac un deserviciu celor care merg în piaţă să-şi desfacă marfa, luându-le din clienţi chiar înainte ca aceştia să mai ajungă în piaţă