Tot mai mulţi copii ajung la spitalele din judeţ cu probleme cauzate de căldură, iar medicii se aşteaptă ca numărul cazurilor să crească în perioada următoare. Numai la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava ajung zilnic chiar şi opt copii cu probleme de sănătate care pot fi puse pe seama temperaturilor de afară, iar jumătate dintre aceştia sunt internaţi. Este în general vorba de copii cu vărsături şi diaree, unii dintre ei deshidrataţi, dar sunt destule şi cazurile de copii cu insolaţii ca urmare a expunerii prelungite la soare.
Medicii spun că minorii sunt mult mai expuşi riscurilor de a suferi insolaţii şi de a se deshidrata, deoarece pot pierde lichide mai uşor din organism decât adulţii. În afară de asta, copiii se joacă în aer liber, uneori nesupravegheaţi, fără a lua în seamă faptul că soarele îi poate arde sau că ar trebui sa bea apă mai des decât de obicei, adaugă medicii, care vin cu câteva recomandări pentru prevenirea îmbolnăvirilor în rândul copiilor.
Astfel, potrivit medicilor, în cazul sugarilor şi al copiilor mici, indicaţia este să se asigure un ambient cât mai normal, ferit de căldură şi umiditate excesive şi curenţi de aer. Sistemul de alimentaţie avut până în acel moment nu trebuie modificat prin introducerea de alimente noi în perioada caniculară. În plus, în zilele cu temperaturi ridicate se va realiza o hidratare corespunzătoare, iar pe sugari mamele îi vor alăpta ori de câte ori cei mici o solicită.
Recomandările medicilor
Copilul va fi îmbrăcat lejer, cu hăinuţe din materiale textile vegetale comode şi nu va fi scos din casă decât în afara perioadelor caniculare din zi şi obligatoriu cu ceva pe cap. Copiii vor primi apă plată, ceai foarte slab îndulcit, fructe proaspete şi foarte bine spălate. Mamele care alăptează trebuie să se hidrateze corespunzător, fiind recomandate inclusiv sucurile naturale de fructe făcu