Zeci de persoane au fost arestate ȋn seara de joi, 18 iulie, pe străzile din centrul Moscovei, în timpul protestelor generate de sentinţa pronunţată în cazul lui Alexey Navalny.
Principalul opozant al puterii de la Kremlin a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru deturnare de fonduri. Nu doar la Moscova au fost proteste faţă de sentinţa pronunţată; şi la Sankt Petersburg şi alte oraşe din Rusia, mii de oameni au ieşit în stradă. Totodatǎ, numeroase reacţii de dezaprobare au venit şi din partea comunităţii internaţionale. Opoziţia rusă, inclusiv copreşedinţii Partidului RPR Parnas, fostul deputat Vladimir Rîjkov şi fostul premier Mihail Kasianov au numit sentinţa “pur politică”, iar procesul, “o înscenare”. Condamnarea lui Alexey Navalny a fost criticată de fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov, ex-ministrul de finanţe, Alexei Kudrin, şi numeroase alte personalităţi, potrivit Radio Romȃnia Actualitǎți. Amnesty International a numit procesul Navalny o parodie, sentimente de îngrijorare şi dezamăgire fiind exprimate de SUA, Germania şi alte ţări. Pe fondul acestor reacţii, procuratura, într-un demers fără precedent, a cerut ca Alexey Navalny şi omul de afaceri Piotr Ofiţerov, condamnat în acelaşi proces, care au fost arestaţi şi duşi la închisoare direct din sala de judecată, să fie puşi în libertate fără drept de părăsire a localităţii întrucât sentinţa judecătoreacă nu este definitivă.
Zeci de persoane au fost arestate ȋn seara de joi, 18 iulie, pe străzile din centrul Moscovei, în timpul protestelor generate de sentinţa pronunţată în cazul lui Alexey Navalny.
Principalul opozant al puterii de la Kremlin a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru deturnare de fonduri. Nu doar la Moscova au fost proteste faţă de sentinţa pronunţată; şi la Sankt Petersburg şi alte oraşe din Rusia, mii de oameni au ieşit în