Entuziasmul specific vârstei, dar și marea sa pasiune pentru călătorie și alpinism l-au determinat pe un tânăr băcăuan să profite din plin de luna de concediu din acest an, pentru a-și împlini parte din visurile sale îndrăznețe. Și-a luat astfel rucsacul în spate, inima în dinți și… avionul până Nairobi, în Kenya, acolo de unde avea să înceapă alături de alți doi prieteni o mare aventură, Muntele Kilimajaro, vârful Uhuru.
Mădălina ROTARU
Daniel are 29 de ani, este membru al ONG STEP (Surf the Earth Project) Bacău și pasionat din copilărie de munte și, desigur, de aventură. Și-a urmat pasiunea prin expediții repetate în munții Carpați și Alpi. Nevoia însă, născută din pasiunea amintită, de “mai mult și mai mult” și-a spus repede cuvântul, astfel că tânărul băcăuan a hotărât să profite din plin de luna de concediu din anul în curs pentru a trece de Carpați și Alpi. Așa a ajuns pe culmi și mai înalte. “După expedițiile făcute, am decis, împreună cu doi prieteni din țară, că e momentul să încercăm altitudini ceva mai mari – ne relatează de la fața locului, Daniel, prin e-mail – și cum Kilimanjaro, vârful Uhuru, părea o ascensiune accesibilă financiar, totuși nu lipsită de dificultate, decizia a fost unanimă: mergem acolo”.
Cei trei prieteni și-au dat, astfel, întâlnire la Nairobi, în Kenya, pe 26 iunie 2013. De aici, cu mijloace de transport locale – taxiuri, autobuze, boda-boda sau “motocicleta taxi” etc., printre opriri prin hosteluri și campinguri la prețuri accesibile – “resursele financiare sunt proprii” – cei trei amici au pornit în marea călătorie. Pe cel mai înalt vârf al Africii – Uhuru (5.895 m) cei trei români, alături de un elevețian, au ajuns pe data de 2 iulie, după o ascensiune pe o rută de nivel intermediar ca dificultate, pornită pe 27 iunie.
“A fost un drum dificil, expediția, pentru noi, a fost prima de acest nivel, urcarea a fost d