Cea de-a treia ediție a festivalului de muzică și cultură balcanică va avea loc între 13 și 15 Septembrie, în Grădina Uranus, din București, publicul spectator urmând a fi fermecat de Fanfare Ciocârlia, Kottarashky & The Rain Dogs, Taraf de Haidouks, Mitsoura şi Kal.
Fanfare Ciocârlia este numele unei formații de 12 muzicieni din satul Zece Prăjini, județul Iași. Fanfare Ciocărlia este cunoscută drept cea mai rapidă fanfară din lume. Ei ajung chiar pâna la 200 bpm (beats per minute). Fanfare Ciocârlia semnează coloana sonoră a filmului Borat, nominalizat la Oscar în 2007 și câștigător al Globului de Aur, și a filmului Gegen die Wand, în regia lui Fatih Akin, câștigător al Ursului de Aur și al Oscarului European în anul 2004. Fanfara s-a aflat pe scena de la Oslo în 2012, unde a fost invitată la concertul dedicat laureatului premiului Nobel pentru pace.
Kottarashky & The Rain Dogs este o trupă de muzică etno-electronică minimalistă din Bulgaria. Kottarashky aka Nikola Gruev, a deschis porțile unor spații muzicale nedescoperite până acum, cu primul lor album, Opa Hey, în 2009. Abordarea lui de a folosi o colecție de sunete din înregistrări autentice pe teren este similară cu cea a artistului Amon Tobin, singura diferență fiind că Gruev și-a găsit și înregistrat sursele în satele bulgărești. Combinându-le, a inițiat o muzică de dans tribală digitală, care a întrecut cultura mash up a producătorilor globali contemporani, sau colajele artistice ale arhitecților moderni ai sunetului.
Taraf de Haidouks este o trupă de lăutari din Clejani care au dobândit succesul pe plan internaţional prin apariţia în anul 2000 în filmul The Man Who Cried (r. Sally Potter), unde au jucat alături de Johnny Depp, Christina Ricci şi Cate Blanchett. Alături de actorul Johnny Depp au mai apărut în anul 2006 în filmul documentar despre cultura Romani - When the Roa