Aproximativ 62.000 de turişti vor veni în acest an în structurile all inclusive de pe litoralul românesc, comparativ cu 40.000 anul trecut, creşterea cu 56% a locurilor de cazare disponibile în acest regim fiind încă sub nivelul cererii pentru servicii all inclusive.
Anul trecut, în hotelurile all inclusive din staţiunile de pe litoralul românesc existau, potrivit datelor ANAT, 1.959 locuri de cazare, iar în acest an alte două complexe hoteliere au trecut la acest sistem la începutul sezonului, crescând numărul locurilor all inclusive cu 56%, la 3.065.
Acestora li se adaugă şi hotelul de cinci stele, cu 400 de locuri, deschis recent de Mohammad Murad la Năvodari şi care funcţionează în regim de ultra all inclusive.
"Calculele arată că anul trecut au ajuns în structurile all inclusive de pe litoral aproximativ 40.000 de persoane, majoritatea români cu copii. În acest an, datorită suplimentării numărului de locuri, estimăm că se vor caza la all inclusive pe litoral în jur de 62.000 de turişti", a declarat pentru MEDIAFAX Marius Usturoiu, preşedintele comisiei de Turism Intern din cadrul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).
Creşterea cererii pe segmentul all inclusive vine însă în contextul în care numărul românilor plecaţi în vacanţe pe litoralul autohton a scăzut faţă de anul trecut.
"Preţurile la cazare pe litoral nu au crescut cu mai mult de 10% faţă de anul trecut, iar mâncarea este mai ieftină decât vara trecută. Oamenii sunt însă rezervaţi şi aşteaptă oferte last minute", declara recent pentru MEDIAFAX Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).
Potrivit lui Usturoiu, din ce în ce mai multe structuri hoteliere aleg să treacă la all inclusive datorită cererii mari pentru acest tip de turism. Cei care consumă all inclusive au nevoie de un buget mai mic, pentru că au