Ministerul Educaţiei a prezentat o listă cu mai multe specializări ale facultăţilor din România la care se va renunţa din acest an universitar. Pe listă sunt şi toate cele patru universităţi de stat din Timişoara.
Conform listei prezentate de minister, la Universitatea Politehnica Timişoara nu se va mai organiza admitere la specializarea „Ingineria sistemelor multimedia”, domeniul de licenţă „Ingineria sistemelor”, din cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare.
La Universitatea de Vest Timişoara sunt şase specializări care nu mai organizează admitere: domeniul de licenţă „Ştiinţa mediului” de la specializarea „Fizica mediului” a Facultăţii de Fizică, domeniul de licenţă „Chimie” de la specializarea „Biochimie tehnologică” a Facultăţii de Chimie, Biologie şi Geografie; domeniul de licenţă „Economie şi afaceri internaţionale” a Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor”; domeniul de licenţă „Drept”, specializarea „Drept”, dar învăţământ la distanţă; domeniul de licenţă „Ştiinţe administrative” specializarea „Poliţie locală” tot de la Facultatea de Drept; respectiv domeniul de licenţă „Sociologie” specializarea „Antropologie” din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Psihologie. Dintre toate aceste specializări doar cea din urmă era acreditată, restul fiind autorizate provizoriu.
La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Regele Mihai I al României există două specializări care vor deveni istorie: „Chimie alimentară şi tehnologii biochimice”, respectiv „Controlul şi securitatea produselor alimentare”, domeniul de licenţă „Inginerie chimică” din cadrul Facultăţii de Tehnologia Produselor Agroalimentare.
Şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş sunt două specializări care nu vor mai organiza admitere: domeniul „Sănătate”, specializarea „Laborator clinic” din cadrul Facultăţii de Me