* cele mai multe dintre persoanele care şi-au găsit de lucru au vârsta peste 45 de ani
Peste 4.200 de brăileni au reuşit să se angajeze în primul semestru al anului, în urma activităţilor desfăşurate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Ca de obicei, cea mai mare căutare pe piaţa forţei de muncă au avut-o bărbaţii, astfel încât au reuşit să se angajeze 71,1%, în timp ce femeile au reprezentat 28,9% din total. Dintre cei care s-au angajat, 71,5% proveneau din mediul urban şi 28,5% din mediul rural. Se pare că angajatorii au preferat salariaţi cu experienţă, deoarece cele mai multe dintre persoanele ocupate au vârsta peste 45 de ani, respectiv 33,1%, dar şi din categoria de vârstă 35-45 ani (31,9%). Aproape 70% dintre cei care şi-au găsit de lucru au nivel de pregătire primar, gimnazial şi profesional/şcoală de arte şi meserii, în timp ce persoanele cu studii universitare - 7,7%.
Solicitanţii de loc de muncă au participat la următoarele măsuri active: informare, consiliere şi orientare profesională, servicii de medierea muncii, cursuri de formare profesională, completarea veniturilor salariale ale şomerilor care se încadrează înainte de expirarea şomajului, stimularea mobilităţii forţei de muncă, prime de încadrare pentru angajarea absolvenţilor şi altele.
* cele mai multe dintre persoanele care şi-au găsit de lucru au vârsta peste 45 de ani
Peste 4.200 de brăileni au reuşit să se angajeze în primul semestru al anului, în urma activităţilor desfăşurate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Ca de obicei, cea mai mare căutare pe piaţa forţei de muncă au avut-o bărbaţii, astfel încât au reuşit să se angajeze 71,1%, în timp ce femeile au reprezentat 28,9% din total. Dintre cei care s-au angajat, 71,5% proveneau din mediul urban şi 28,5% din mediul rural. Se pare că angajatorii