*Se caută soluţii pentru procedura de vânzare, contestată de „ANL-işti” în anii trecuţi
Tinerilor care locuiesc cu chirie în locuinţele ANL din Tulcea, Sulina, Isaccea, Murighiol şi Măcin le este imposibil anul acesta să îşi cumpere locuinţele şi asta din cauză că dacă anul trecut, spre exemplu, a fost un ordin de ministru cu privire la valoarea de înlocuire pe metru pătrat a acestor locuinţe, de 411 euro/m2 cu TVA inclus, anul acesta nu e niciun ordin deşi suntem în iulie. Adevărul este că ordinul de ministru de anul trecut, fiind unul generic şi universal valabil, chit că era vorba despre orăşele de câteva mii de locuitori sau Bucureşti, a creat destule nemulţumiri din partea chiriaşilor iar rata de „înlocuire” a fost infimă: în toată ţara s-au vândut aproape trei sute de apartamente.
În municipiul Tulcea, surprinzător sau nu, chiar şi la 411 euro/m2, apartamentele ANL se poate spune că au avut un succes notabil, în condiţiile în care s-au vândut mai mult de 10%, de peste zece ori decât media pe ţară.
Potrivit unei situaţii a Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului (DIAP) din cadrul Primăriei Tulcea, din cele 320 de apartamente în regim de închiriere, respectiv 200 pe strada Eternităţii, 70 pe strada Izvorului, care anul trecut nu se puneau la socoteală fiind abia predate chiriaşilor, 30 pe strada Iuliu Maniu şi 20 pe strada 1848, s-au vândut în total 38: 29 de pe Eternităţii, 5 de pe Iuliu Maniu şi respectiv 4 de pe 1848. O rată de succes de peste zece procente în condiţiile în care mai mult de jumătate din marile oraşe ale ţării n-au vândut niciun apartament!
„Ordinul de ministru de anul trecut şi nu numai acela, ci şi cele din anii precedenţi, nu a fost deloc stimulativ pentru vânzarea apartamentelor şi asta pentru că şi preţul era exagerat în majoritatea oraşelor, cât mai ales pentru că unele apartamente au fost