Vicepreşedintele consiliului Judeţean Arad şi secretarul general al organizaţiei judeţene a PD-L, Adrian Ţolea, s-a referit, ieri, încă o dată la problema Camerei Agricole arădene, atât de discutată şi de disputată în ultima vreme. Conform acestuia, cei 18 angajaţi ai Camerei Agricole judeţene nu şi-au mai luat salariile de aproape patru luni, deşi instituţia este un organism al statului în subordinea Consiliului Judeţean, finanţat din venituri proprii şi din sub- venţii de la bugetul de stat. „Este de neînţeles cum se trece această problemă în sarcina Consiliului Judeţean când veniturile Camerei Agricole au fost depuse la Trezoreria Arad în contul propriu, nu în contul CJA, iar la sfârşitul fiecărei luni Ministerul Agriculturii a repartizat Camerei doar diferenţa necesară pentru acoperirea cheltuielilor materiale şi a salariilor, aceasta însemnând că veniturile Camerei au rămas în contul ministerului şi nu a fost risipite de CJA”, a declarat Adrian Ţolea.
El s-a referit şi la poziţiile altor actori de pe scena politică arădeană, afirmând că aceştia induc în mod voit o confuzie între actuala Cameră Agricolă şi preconizatele camere agricole care ar urma să se înfiinţeze şi care vor fi organizaţii neguvernamentale. „Se preconizează înfiinţarea unei Camere Agricole cu structură în teritoriu, dar va fi vorba de ONG-uri, nu de organisme ale statului, deci se crează în mod conştient o stare de confuzie între ceea ce este acum şi ceea ce se vrea a se înfiinţa”, a spus Adrian Ţolea.
Purcaru face precizări
La rândul său, Mircea Purcaru, preşedintele PC Arad, susţine că nu a vorbit niciodată de rentabilitatea sau nerantabilitatea Camerei Agricole, aşa cum s-a scris în presă.
„Legea 283/28.12.2010 emisă de Parlamentul României stabileşte modul de înfiinţare, organizare şi funcţionare a Camerei Agricole şi defineşte aceste Instituţii ca fiind pri