Naţionala României va juca pe 22 iulie la turneul final de la Barcelona, urmând să întâlnească în primul meci din grupă Italia, campioană mondială en-titre şi vicecampioană olimpică.
Într-o perioadă în care fotbalul, cel mai mediatizat sport din România, nu prea ne oferă posibilitatea de a vedea echipa la turneele finale europene şi mondiale, există sporturi care oferă alternativa competiţiilor importante. Prima reprezentativă de rugby nu a ratat nicio participare la Cupa Mondială, „stejarii” reprezentând una dintre cele 12 naţiuni ale lumii care s-a calificat la toate ediţiile.
Cu o performanţă similară se poate lăuda şi naţionala de handbal feminin a României, care a participat la toate cele 19 ediţii ale Campionatului Mondial desfăşurate până în prezent. Din spate vine tare şi naţionala de polo, care va evolua pentru a treia oară consecutiv la turneul final al Campionatului Mondial. Competiţia are loc la Barcelona, între 19 iulie şi 4 august, iar România a fost repartizată în grupa D a competiţiei, urmând să se dueleze cu Italia, Germania şi Kazahstan. Obiectivul elevilor lui Vlad Hagiu este clasarea în primele opt reprezentative ale lumii.
„Nu sunt nişte adversare uşoare, doar echipa Kazahstanului ne e mai la îndemână. Meciurile decisive vor fi cu Germania şi cu Italia. Italia este favorită, iar noi ne vom bate cu Germania pentru locul doi. Ne dorim să avem o clasare cât mai bună în grupă ca să prindem un adversar mai uşor în faza următoare, poate Australia. Trebuie să forţăm să fim în primele 8, deşi este un obiectiv destul de îndrăzneţ”, a spus Dragoş Stoenescu, unul dintre cei mai vechi componenţi ai lotului.
În funcţie de locul pe care îl va ocupa în runda preliminară, România va juca în optimi cu o echipă din grupa C. De remarcat este că poloiştii români sunt la a noua participare la Mondiale, prima datând din anul 1973. Cea mai bună