Direcţia Silvică Cluj a desfăcut contractele de muncă a şapte pădurari din judeţ, în urma unor controale vizând tăierile ilegale de lemn, alţi nouă fiind trimişi în faţa comisiilor de disciplină, cu propunere de desfacere a contractelor de muncă.
În urma întâlnirii organizate de Prefectura Cluj cu primarii din zona de munte, reiese că au mai fost depuse şapte denunţuri penale faţă de şefi de ocoale silvice şi ingineri silvici.
"Notele de constatare ale controalelor privind tăierile ilegale de lemn din judeţul Cluj se găsesc la Regia Naţională a Pădurilor şi urmează să fie vizate de directorul general, după care măsurile dispuse vor fi aplicate asupra vinovaţilor, respectând procedurile legale. Acei salariaţi care sunt şi vor fi găsiţi vinovaţi vor intra în comisiile de disciplină. Până acum s-au luat mai multe măsuri disciplinare. Astfel, la ora actuală au trecut de comisiile de disciplină şapte pădurari, cărora li s-au desfăcut contractele de muncă - doi de la Ocolul Silvic Turda, doi la Someşul Rece şi trei la Beliş. Mai sunt nouă pădurari în diferite faze la comisiile de disciplină cu propunerea mea pentru desfacerea contractelor de muncă", a spus Directorul Direcţiei Silvice Cluj, Dorel Oros, citat de Mediafax.
În urma controalelor efectuate în domeniul silvic din judeţul Cluj, începute în primăvara acestui an, au fost inventariaţi aproximativ 5.000 de metri cubi de lemn tăiaţi ilegal. Controalele vor fi finalizate în luna septembrie.
Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, declarase în 14 iunie, la Cluj-Napoca, că a dat dispoziţie Regiei Autonome a Pădurilor Romsilva şi Direcţiei Silvice Cluj să dea afară aproape 20 de pădurari şi şefi de ocoale silvice şi să le întocmească acestora denunţuri penale pentru neglijenţă în serviciu sau complicitate în cazul furturilor de lemn din judeţ.
Dire