La Hotel Metropolis a avut loc azi o dezbatere pe tema regionalizării. Autorităţile prezente la discuţie au accentuat beneficiile regionalizării, evidenţiind în mod special că printr-o astfel de schimbare s-ar atrage mai multe fonduri europene.
În judeţele din ţară au început o serie de dezbateri pe tema „Regionalizarea şi problemele locale”. După întâlnirile din Tulcea şi Timişoara, azi a venit rândul ca autorităţile să se întâlnească la Bistriţa şi să discute despre acest subiect.
La dezbatere s-au prezentat senatorii Dorin Dobra şi Ioan Deneş, deputaţii Doina Pană, Daniel Suciu şi Stelian Dolha, prefectul Ioan Ţintean, preşedintele CJ BN Radu Moldovan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dorin Popescu, edilul Ovidiu Creţu şi directorii de deconcentrate din Bistriţa.
Directorul general Agerpres, Alexandru Giboi, a deschis întâlnirea prezentând subiectele de discuţie.
„Regionalizarea ar asigura standarde minime de trai pentru toţi cetăţenii, mai multe resurse, ar exista competenţe la nivel local, biroul unic ar aduce numai beneficii şi cel mai important este faptul că ar creşte gradul de absorbţie al fondurilor europene” a explicat Alexandru Giboi.
Fiecare invitat a avut ocazia să-şi prezinte părerea cu privire la aceste aspecte prezentate în deschidere.
Primul care a luat cuvântul a fost preşedintele CJ BN Radu Moldovan care a accentuat faptul că România are nevoie de această reformă funadamentală, regionalizarea şi că nu este nici un dezavantaj ci doar avantaje: de la faptul că cetăţeanul ar fi tratat aşa cum trebuie până la creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene, care ar fi cele mai benefice.
„Vreau să vă dau numai un exemplu: UE nu mai finanţează reabilitarea drumurilor naţionale. Aşa că dacă ar avea loc regionalizarea, am putea avea şi infrastructură mai bună” a declarat acesta.
Directorul Agerpre