Un miner dintre cei blocaţi în subteran la Mina Paroşeni a fost scos la suprafaţă, vineri, de către colegi, după ce i s-a făcut rău. Alţi 16 colegi ai săi au fost aduşi la suprafaţă după ce şi ei s-au simţit rău.
Salavatorii minieri de la Mina Paroşeni au scos la suprafaţă 17 ortaci, cărora li s-a făcut rău în subteran, cei mai mulţi dintre ei aflându-se de peste 24 de ore în mină. O ambulanţă SMURD a fost chemată la unitatea minieră pentru a-l transporta la spital pe unul din cei 17 ortaci, a cărui stare de sănătate era mai deteriorată decât a celorlalţi.
Minerii din schimburile I, II, III şi IV de la unităţile miniere Petrila, Paroşeni şi Uricani sunt blocaţi, vineri dimineaţă, în subteran, ei protestând astfel faţă de faptul că reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara nu cumpără cărbunele pe care aceştia îl extrag.
Un secretar de stat de la Ministerul Economiei, Bogdan Nicolae Badea, a ajuns la Petroşani, urmând ca la Deva să ajungă şi un reprezentant al Ministerului Energiei, directorul Direcţiei Generale Resurse Minerale, Sorin Găman, pentru negocieri.
Minerii din schimbul I de la Paroşeni, cei care au fost primii care au refuzat să iasă din subteran, se află la locurile de muncă de 24 de ore. Între timp, numărul ortacilor aflaţi în subteran a ajuns la aproximativ o mie, după ce primilor protestatari li s-au alăturat, pe rând, colegii din celelalte schimburi.
La cele trei unităţi miniere, colegii de la suprafaţă ai ortacilor protestează şi ei, iar cei de la Mina Uricani s-au urcat pe cele circa 3.000 de tone de cărbune care au fost depozitate în curtea unităţii întrucât nu au putut fi livrate.
Protestatarii de la Uricani spun că trăiesc o experienţă fără precent - să stea, la propriu, cu huila sub tălpi - şi sunt nemulţumiţi că, deşi societatea la care lucrează le asigură locurile de muncă pentru o perioadă definită de un