Zilele culturii bocsene ofera posibilitatea lansarii a doua volume inedite privind istoria comunitatii locale si istoria Banatului Montan.
La Casa Orăşenească de Cultură din Bocşa Zilele Oraşului au debutat cu lansarea volumelor "Istorie si administratie la Bocsa multiseculara", autori Mihai Visan si Daniel Crecan si "Banatul montan.Ghid turistic", care îl are ca autor Gheorghe Popovici. Evenimentul a fost prefaţat de un miniconcert sustinut de "Cvintetul Sabin Păuţa" din Resita, coordonat de profesor Eremia Bresneni.
După scurtul moment musical, aplaudat la scenă deschisă de publicul care a umplut sala de festivităţi a Casei de Cultură, un scurt cuvânt de deschidere rostind primarul Eugen Cismăneanţu, „autorul financiar“ al lucrării despre oraşul Bocşa. „Nu puteam să nu susţin şi această a doua ediţie, după ce am susţinut şi apariţia primei ediţii. Este o lucrare foarte importantă pentru oraş“ a explicat primarul Cismăneanţu. A urmat vice edilul oraşului, care a remarcat faptul că lucrarea profesorului Vişan este prima care vorbeşte despre faptul că în decembrie 1989 bocşenii erau în stradă împotriva orînduirii comuniste. A urmat o frumoasă cateheză turistică despre Banatul Montan, rostită de către preotul Petru Berbentea, protopopul Reşiţei.
A urmat o amplă prezentare a lucrării "Istorie si administratie la Bocsa multiseculara" făcută de către Carmen Matei, cumnata unuia dintre autorii lucrării. A urmat preotul Daniel Crecan, autor al monografiei lansate astăzi, care în cuvinte scurte dar eleborate a reuşit să prezinte motivele pentru care această a doua ediţie a lucrării, revizuită şi îmbunătăţită, ţinând să sublinieze că această a doua ediţie a lucrării a reuşit să adune şi să prezinte mai bine sportivii care au adus glorie oraşului prin performanţele lor.
„La 1719 la Alberg - Boca veche s-a deschis primul cuptor de topire a fierului,