O multime de fermieri care anul trecut si-au pierdut recoltele din cauza grindinei, inca nu si-au vazut banii de la firmele de asigurari cu care au incheiat politele. Numai in judetul Botosani au fost distruse, in vara anului trecut, 30.000 de hectare cu culturi pentru care fermierii isi incheiasera polite de asigurari. Banii ar fi trebuit sa ii vada pana in toamna anului trecut, dar nici pana acum, unele firme nu au platit agricultorilor despagubirile .
„Pagubele produse anul trecut de grindina au fost foarte mari. In toamna fermierii nu au mai avut ce recolta. Ar fi trebuit sa isi primeasca banii atunci, dar sunt multe fime care nici pana acum nu au achitat despagubirile. Am discutat cu fermieri aflati in aceasta situatie si au spus ca nu au alta cale decat sa actioneze in instanta firmele care nu si-au respectat obligatiile ce le reveneau. Stiu ca sunt si firme care au platit oamenilor, dar sunt si multe care nu si-au respectat obligatiile Fermierii mari care s-au asigurat sunt foarte dezamagiti. La noi Legea 388, cu despagubirea agricultorilor, a fost abrogata. Se mai acorda despagubiri doar in caz de calamitate la nivel national, cum a fost cu seceta de anul trecut, cand fermierii au primit despagubire de la stat, pe hectar cate un milion de lei vechi”, a declarat Sorin Martolea, seful Inspectiei din cadrul Directiei Agricole Botosani.
Tipic pentru unele firme de asigurari. Multi romani s-au izbit de situatii de acest gen, in care dupa un accident simplu, proprietarii autoturismelor au de batut drumuri dupa fel de fel de hartii, primesc banii cu intarziere si atunci cat vrea firma sa dea. (Aurora Dimitriu) O multime de fermieri care anul trecut si-au pierdut recoltele din cauza grindinei, inca nu si-au vazut banii de la firmele de asigurari cu care au incheiat politele. Numai in judetul Botosani au fost distruse, in vara anului trecut, 30.