Dacă poetul Vicente Aleixandre n-ar fi alipit acest adjectiv destinaţiei cosmopolite Malaga, orice alt vizitator, chiar şi lipsit de imaginaţie, ar fi putut s-o facă. Elegantă şi maiestuoasă, Malaga este perla Andaluziei.
Nici nu ştii pentru ce e mai cunoscută: pentru celebrul vin care-i poartă numele, pentru că soarele străluceşte generos şi abundent peste 300 de zile pe an, pentru că l-a zămislit pe Antonio Banderas, latino-loverul care încă mai stârneşte pasiuni sau pentru că aici s-a născut Picasso? Omul care a primit la naştere nu mai puţin de 14 prenume şi care avea să revoluţioneze artă contemporană este în atenţia turiştilor de pretutindeni printr-un muzeu, situat pe strada Merced, la câteva minute de teatrul Cervantes. Vă recomand să nu pierdeţi prilejul de a constata evoluţia artistică a lui Pablo Picasso, excelent ilustrată prin colecţiile expuse.
Cetatea Alcazaba a fost ridicată în secolul 8 pentru a asigura apărarea împotriva raidurilor piraţilor care atacau frecvent Malaga.
Monumentală ca şi suratele ei din Andaluzia, acesta construcţie maură impunătoare a fost excelent conservată.
Este o fortăreaţa impresionantă, cu zid dublu, porţi fortificate şi coloane romane.
Regii Nazari ai Granadei, au extins Alcazaba, conferindu-i alonja uneia dintre cele mai strălucitoare reşedinţe regale. (FOTO: Cetatea Alcazaba, Malaga)
Chiar lângă cetatea Alcazaba se află Castelul Gibralfaro. Este o construcţie magnifica ale carei ziduri iradiază istorie prin toţi porii.
Castelul găzduieşte Muzeul de Arheologie care conţine colecţii extrem de valoroase, începând cu paleoliticul. Vizitarea acestui castel nu trebuie ratată cu niciun chip. (FOTO: Castelul Gibralfaro, Malaga)
Catedrala din Malaga numită şi „Catedrala în flacari” a fost construită din secolul XVI până la sfârşitul secolului XVIII. Urmarea acestui fa