În Piaţa „Nada Florilor” din municipiul Fălticeni a început joi seria celor patru zile de spectacole incluse în programul Zilele Municipiului Fălticeni. Prima care a urcat pe scenă a fost Dorina Hornea, după care, sub genericul „Tineri solişti de muzică populară din Fălticeni”, solistul la trompetă Rareş Atomei, colaborator al Ansamblului „Ciprian Porumbescu” şi pregătit de Trifan Leancă şi Florin Sumanariu, a „sunat” adunarea la scenă.
Membru al Ansamblului „Ciocârlia Junior” din Bucureşti, Eusebiu Gafiţa, revine de fiecare dată cu drag în oraşul în care s-a născut şi a copilărit, pentru „a cânta câteva piese din sufletul meu de copil pentru dumneavoastră”. El a dat startul cântecelor şi jocurilor populare. Maria Isabela Merlă a încântat audienţa cu melodiile de pe primul ei CD, „Buna mea măicuţă”, lansat de curând. Albumul, care cuprinde 15 piese muzicale, reprezintă munca ,,de suflet" a interpretei, împreună cu orchestra “Ciprian Porumbescu”, dirijor Costache Petru, pe el regăsindu-se piese muzicale din zona Fălticeni, dar şi piese dedicate mamei şi bunicii.
Tinere speranţe ale folclorului sucevean
Şi Valentin Bertea a venit cu noutăţi, interpretând în premieră melodiile „Merg cu tata în ciobănie” şi „Hora feciorească”. Pregătit de prof. Valentina Tablan la Şcoala Populară de Arte Suceava, la numai 12 ani, Valentin Bertea are câştigate peste 120 de concursuri naţionale şi internaţionale.
Patricia Maria Aniculăesei este o speranţă a muzicii populare din urbea de pe Şomuz care se pregăteşte cu prof. interpret Maria Tanasă, fiind una dintre solistele grupului „Balada” al Clubului Copiilor din Fălticeni.
Solistul vocal Iulian Aghiniţei, însoţit de tatăl său la trompetă, este o prezenţă constantă pe scena multor festivaluri folclorice şi concursuri din România în cadrul cărora au obţinut numeroase premii I sau titluri de laureat. @N