În fiecare duminică dimineață, în suburbia ”Lumea Nouă” din Alba Iulia, lângă ce-a mai rămas din fabrica de covoare Incov, se ține talciocul, locul în care niciun obiect nu are un preț fix. Locul unde poți să descoperi adevărate „comori” la sume minuscule, obiecte de colecție sau de uz zilnic. Toate acestea se găsesc la sume convenabile, îndelung negociate pentru trecerea obiectelor în „patrimoniul” personal.
Dis de dimineață, zeci de comercianți își aduc obiectele de care nu mai au nevoie în talcioc pentru a putea face „un ban cinstit”. Mii de produse sunt înșiruite de comercianții ambulanți pe tarabe și pături, ordonate liniar pe „raioane”.
De la cabluri USB la 1 leu, prețurile pot ajunge la 4.000 de euro pentru achiziționarea unui automobil. Îmbrăcăminte, electrocasnice, telefoane mobile, obiecte de decor, biciclete cu motor, cârje sau truse de poker sunt doar câteva din produsele care le putem găsi pe tarabele talciocului din Alba Iulia.
Unul dintre cele mai interesante obiecte care au putut fi observate duminică, a fost un cuțit militar nepalez, bine întreținut. Cuțitul poate intra în posesia oricărui pasionat de instrumente militare pentru o sumă de 300 de lei. Pe lângă acest obiect, comerciantul mai deținea multe alte exponate inedite: camere foto de colecție la prețul de 150 de lei bucata, bastoane cu diferite însemne, cu un preț variat între 60 și 150 de lei, dar și undițe de pescuit cu prețuri cuprinse între 20 și 70 de lei. În apropiere, fiul comerciantului de mai sus, oferea și el spre vânzare câteva „jucării”: un laptop Apple (300 de lei), două tastaturi (150 lei/bucata), căști (60 lei), mp4-uri și ipod-uri (cu prețuri cuprinse între 80 și 300 de lei).
Un alt obiect popular în talciocul situat în „Lumea Nouă”, este telefonul mobil, nelipsit din buzunarul fiecărui cetățean din 2013. Colecțiile prezentate pe tarabe conțin aproape t