Ministrul Apărării Naţional Mircea Duşa a oferit un drapel de luptă piloţilor din cadrul Flotilei Aeriane 71 Câmpia Turzii pentru întreaga activitate. Drapelul de luptă reprezintă un simbol oferit piloţilor pentru curajul şi devotamentul de care au dat dovadă în misiunile executate în ţară şi în străinătate. Drapelul i-a fost înmânat lui Adrian Motorga, care este unul dintre cei mai experimentaţi piloţi din ţară şi care are la activ peste 1.800 ore de zbor cu avioanele de luptă de tip MiG-21 în peste cei 20 de ani de carieră.
"Vreau să îi înmânez acest simbol lui Adrian Mortoga. Este pilotul cu care am zburat şi eu, este un vultur al aerului pe care Armata Română se bazează. Acest simbol pe care i-l ofer este şi pentru zborul efectuat cu mine. În plus de asta, doresc ca aceşti oameni valoroşi să aibă avioane mult mai profesioniste", a declarat Mircea Duşa.
Adrian Mortoga a primit cu mândrie drapelul de luptă. "Acest simbol reprezintă o certificare a muncii noastre. Suntem mândri să primim acest drapel de luptă şi sper să facem faţă tuturor cerinţelor care vor veni pentru noul tip de avion ce va fi în dotarea armatei", a declarat cmdr. Adrian Motorga, comandant de escadrilă la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii.
Comandantul şi-a amintit emoţionat cea mai grea experienţă pe care avut-o în întreaga lui carieră.
"Cea mai grea misiune a fost Baltica 2007. A fost misiune de luptă în cadrul ONU. Ba mai mult, în cadrul NATO. A reprezentat o provocare şi pentru noi. A trebuit să dislocăm nişte aeronave în ţările baltice, să executăm misiunile de luptă de acolo cu tot cu mentenanţă şi ce presupune suportul logistic", a explicat Adrian Motorga.
Comandantul Motoroga spune că această meserie este superbă, iar cel mai mult îl atrage provocarea zborului, a noilor misiuni, dar şi adrenalina.