Luni, 22 iulie, vechea și actuala conducere vor lupta pentru a pune mâna pe instituție.
Excluderea din Casa de Ajutor Reciproc (CARP) a Pensionarilor din Roman a celor 36 de membri care au perturbat activitatea ședinței Adunării Generale din 11 iulie nu a fost de natură să liniștească apele din instituție, ba dimpotrivă.
Șapte pensionari excluși din CARP – Aurel Blănaru, Traian Dumitriu, Vasile Leoreanu, Miluță Scutaru, Ion Sofronie, Vichentie Ștefănescu și Constantin Tărâță -, au solicitat sprijinul ”Ziarului de Roman” pentru o nouă rundă de explicații.
Miluță Scutaru a fost primul care a luat cuvântul: ”Suntem într-un conflict de interese, vechea conducere cu noua conducere. Totul este însă foarte clar. Ședința s-a ținut, noul președinte este domnul Constantin Tărâță. De ce s-a mai autointitulat Vlăduț «interimar»?”.
”Nu vrem să facem alegeri până iese Vlăduț. Nu au respectat statutul. Dacă Vlăduț era ales, însemna reușită?! Nu am nevoie de bani! Nu am nevoie de funcție!”, spune profesorul Leoreanu.
Pensionarii excluși își vor retrage banii din CARP
Vichentie Ștefănescu are cea mai mare vechime în CARP, dintre cei prezenți. ”Am participat la foarte multe Adunări Generale în cadrul CARP. Nu pot spune că am descoperit la ședințele de dare de seamă anuale vreo defecțiune. Am făcut în anul 2009 niște propuneri, dar nu s-a ținut cont de ele. Am fost numit apoi consilier supleant. Adică, mi-au astupat gura. Asta însemna că nu mai aveam drept de vot și nu mai puteam face propuneri”, spune Vichentie Ștefănescu, cu 22 de ani vechime în CARP.
Profesorul Traian Dumitriu mai găsește un punct slab în tabăra adversă. ”Cei care se află în fruntea CARP-ul sunt sub nivelul de pregătire pentru a conduce 25.000 de oameni. Le lipsesc noțiunile fundamentale din știința conducerii. Nu știu ce este noțiunea de «normă de reprezentare». La cele două