Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea (FP), a răspuns la o serie de întrebări adresate de Pandurul, cu privire la CE Oltenia. Acționarii minoritari transmit actualei conduceri că trebuie să ia măsuri dure de restructurare pentru a ajunge la un preț de cost de producție care să permită companiei să intre pe piață. În plus, Konieczny a mai spus că FP merge mai departe cu procesul din instanță, privind contestarea numirii lui Laurențiu Ciurel, dar în același timp susține orice măsuri ia acesta în interesul companiei.
Reporter: Este adevărat că reprezentanţii Fondului Proprietatea, acţionar minoritar la Complexul Energetic Oltenia, din judeţul Gorj, au solicitat în repetate rânduri concedierea a 5-7000 de angajaţi ai companiei? Dacă da, vă rugăm să explicaţi în câteva rânduri motivaţia dvs pentru a face această solicitare.
Greg Konieczny: Alte instituții, cum ar fi FMI, au identificat deja nevoia de restructurare fundamentală la CE Oltenia și suntem de acord că, pentru a deveni competitivă pe piata energiei, CE Oltenia trebuie să treacă printr-un proces complex de restructurare si reducere a costurilor. Inevitabil, acest lucru implică și reducerea personalului, dar nu trebuie să se limiteze la acest aspect si trebuie corelat cu o serie intreagă de alte măsuri dintre care menționam: optimizarea proceselor de producție si a operațiunilor, precum și reducerea costurilor fixe, reducerea costurilor materiale, optimizarea consumurilor și a cheltuielilor cu serviciile achiziționate, redimensionarea cheltuielilor generale și administrative având in vedere fuziunea care a dus la constituirea CE Oltenia și aprofundarea integrării între sucursalele complexului.
Rep.: Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat în presa locală faptul că, în toamnă, compania ar putea intra în insolvenţă dacă nu va pătrunde în piaţă. Cum comen