Sunt atâtea informaţii despre mâncare în dreapta şi în stânga, încât aproape că nu mai ştim ce trebuie să mâncăm şi ce nu. Există, însă, o serie de preparate pe care trebuie cu orice preţ să le eviţi dacă vrei să rămâi sănătos, iar mai jos poţi găsi nouă dintre acestea.
1. Pâinea albă
Este toxică pentru organism pentru că prin procesare este “jupuită” de toate vitaminele, nutrienţii şi mineralele de care ar avea nevoie organismul tău, iar corpul nu ştie cum să asimileze exact această hrană. De asemenea, făina albă procesată este decolorată cu chimicale care pot favoriza apariţia tiroidei.
2. Preparatele îngheţate
Preparatele convenţionale îngheţate sunt pline de aditivi, sare procesată, uleiuri şi ingrediente artificiale, ca să nu mai precizăm şi că toate aceste alimente au fost anterior gătite, ceea ce înseamnă reducerea drastică a conţinutului lor nutritiv. Alege produse proaspete, de sezon, şi consumă-le ca atare sau găteşte-le cât mai puţin.
3. Orezul alb
Ca şi în cazul pâinii albe, acest orez este procesat şi devitaminizat. Alege în schimb orezul brun, care este asimilat de organism mai lent şi îi oferă mai mulţi nutrienţi.
4. Popcorn la microunde
Apreciat în special de cinefili, popcornul este una dintre cele mai nesănătoase mâncăruri. Practic, fiecare component al produsului obţinut din porumb modificat genetic, presărat cu diferite chimicale şi sare procesată pentru aromă, este nerecomandat. În plus, popcornul conţine o substanţă numită diacetil, nocivă în special pentru plămâni. Dacă îţi place să mănânci floricele, asigură-te că optezi pentru cele organice, preparate cu ingrediente sănătoase, cum sunt uleiul de cocos şi untul natural.
5. Produse din carne cu nitraţi/nitriţi
Hot-dogs, cârnaţi, bacon… sunt produse care ar trebui să iasă din meniul vostru, cu excepţia celor despre care stiţi sigur că sunt