Anumite proteine din sistemul nostru imunitar deţin instrucţiuni precise pentru distrugerea tumorilor canceroase. Într-un corp sănătos, această abilitate înnăscută se află mereu prezentă şi este eficace, fără a avea nevoie să fie impulsionată cu medicamente. Însă, aceste proteine îşi pot pierde abilitatea de vindecare dacă celulele canceroase se dezvoltă necontrolat prin mutaţii ale ADN-ului sau dacă toxinele venite prin mâncare sau poluare chimică afectează grav funcţionarea sistemului imunitar.
Cercetătorii de la Universitatea de stat din Pennsylvania au adus dovezi clare care demonstrează modul în care anumite alimente împiedică dezvoltarea tumorilor canceroase. Asta nu înseamnă că bolnavul ar trebui să renunţe la chimioterapie sau la alte forme de tratament. Însă, potrivit soundofheart.org, hrana este medicamentul corpului nu pastilele. Tot ce trebuie să faci este să găseşti acele alimente puternice care inhibă în mod natural factorul de necroză tumorala alfa (TNF-alfa):
1. Turmeric
Curcuma este, probabil, cel mai puternic antioxidant cunoscut din popularul condiment Indian. Turmeric are o mulţime de beneficii pentru sănătate. Un studiu recent a arătat că, de asemenea, poate împiedica trecerea la metastază.
Curcuma are efecte anti-inflamatorii si antioxidant care inhiba factorul de necroza tumorala alfa. Potrivit numeroaselor studii de specialitate turmericul pare ca are efecte mult mai bune decat multe produse farmaceutice si, spre deosebire de acestea din urma, nu are efecte adverse.
2. Strugurii și resveratrolul
Resveratrolul este un fenol care contribuie la potențialul antioxidant al strugurilor roșii. Resveratrolul reduce oxidarea care cauzează moartea celulelor. S-a demonstrat că resveratrolul impiedică producerea de oxid nitric și TNF-A în timpul infecțiilor cronice care pot cauza afecțiuni severe ale