Directorii unităţilor de învăţâmânt din Sălaj trebuie să depună la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, până la sfârşitul lunii august, un dosar care să cuprindă fişa de autoevaluare şi raportul de analiză privind activitatea managerială în anul şcolar 2012-2013. “După depunerea documentelor menţionate, urmează perioada de evaluare şi de stabilire a punctajelor”, a menţionat inspectorul şcolar general al judeţului Sălaj, Gheorghe Bancea.
Calificativul maxim pe care îl pot primi dascălii este „Foarte bine”, pentru obţinerea acestui calificativ, directorii trebuie să obţină un punctaj cuprins între 86 şi 100 de puncte. Cei care vor obţine un punctaj mai mic de 70 de puncte vor primi calificativele cele mai slabe, respectiv „Satisfăcător” sau „Nesatisfăcător”. Calificative nesatisfăcătoare pot primi directorii care au fost sancţionaţi în perioada evaluată, iar cei care au dat dovadă de management defectuos vor fi notaţi cu calificativul nesatisfăcător.
Cei nemulţumiţi vor avea la dispoziţie cinci zile pentru a depune contestaţii.
Posturile de director de şcoală ar putea fi scoase la concurs
Posturile de director de şcoală urmează să fie scoase la concurs începând cu luna noiembrie a acestui an. Timpul alocat organizării şi desfăşurării concursurilor va fi de circa 12-18 luni, potrivit anunţului făcut la sfârşitul lunii mai a anului în curs de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. Oficialul a precizat că funcţiile de conducere în sistemul de învăţământ trebuie ocupate potrivit legii şi nu din motive politice.
Legea Educaţiei în vigoare prevede încheierea contractului de management al directorului cu primăria şi nu cu Inspectoratul Şcolar, primarul fiind membru al comisiei de concurs. Potrivit articolului 257 din Legea 1/ 2011, a Educaţiei Naţionale, concursul pentru ocuparea funcţiilor de director sau de director adjunct se organizea