Banii de salarii pentru angajații din învăţământ şi sănătate ajung doar până în octombrie.
Bugetarii din Roman, care lucrează în învăţământ şi în sănătate, nu au garantate salariile până la sfârşitul anului, pentru ultimele două luni şi jumătate neexistând, la acest moment, fondurile necesare. Situaţia, deloc confortabilă, a fost recunoscută chiar de şeful administraţiei publice locale. “Nu sunt asiguraţi banii pentru salarii în sănătate şi învăţământ până la sfârşitul anului. Avem bani doar până la jumătatea lunii octombrie”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.
Banii pentru plata personalului care lucrează la unităţile de învăţământ din oraş vin de la Ministerul Educaţiei, iar în ceea ce priveşte Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, acesta se autofinanţează prin contractele pe care le are cu Casa de Asigurari de Sănătate (CAS). În ambele cazuri, însă, sumele trec prin contul Primăriei Roman, care este ordonatorul principal de credite. De regulă, asigurarea banilor pentru salariile aferente ultimelor luni ale anului se face prin rectificare bugetară. Ulterior, dacă rectificarea nu acoperă în totalitate necesarul de fonduri, completarea sumei se va face din bugetul local, lucru care nu s-a întâmplat, până acum, niciodată.
Lunar, salariile pentru angajaţii din cele două domenii înseamnă cheltuieli de cinci – şase milioane de lei.
Banii de salarii pentru angajații din învăţământ şi sănătate ajung doar până în octombrie.
Bugetarii din Roman, care lucrează în învăţământ şi în sănătate, nu au garantate salariile până la sfârşitul anului, pentru ultimele două luni şi jumătate neexistând, la acest moment, fondurile necesare. Situaţia, deloc confortabilă, a fost recunoscută chiar de şeful administraţiei publice locale. “Nu sunt asiguraţi banii pentru salarii în sănătate şi învăţământ până la sfârşitul anului. Avem bani