Temperaturile scăzute din această perioadă se vor menţine vreme de câteva zile, după care vor reveni la normal, în media acestei perioade, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).
În acest moment nu există avertizări meteo, ci se poate observa o răcire generală a temperaturilor
Muntenia
Dacă ieri s-au atins temperaturi de peste 30 de grade, în intervalul 21 - 24 iulie va fi posibilă o scădere a temperaturilor, în medie de trei grade. După 25 iulie tendinţa de încălzire va determina creşterea temperaturilor spre medii ale maximelor de 30-31 de grade, vremea devenind călduroasă. ANM anticipă manifestări ale instabilităţii atmosferice pentru intervalul 21 - 24 iulie.
Banat
Până la mijlocul celei de-a doua săptămânii de prognoză valorile de temperatură vor avea mici variaţii, urmând ca din 25 iulie temperaturile să crească din nou şi să se apropie de mediile climatologice ale perioadei. O evoluţie asemănătoare vor avea şi valorile termice nocturne.
În prima săptămână de prognoză probabilitate pentru averse şi descărcări electrice va fi mai mare în zilele de 15 şi 16 iulie, dar ploile vor fi în general slabe cantitativ. Începând din data de 20 iulie, fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala în fiecare zi şi vor fi posibile intervale în care ploile să fie mai însemnate cantitativ.
Crişana
Din data de 21 iulie valorile termice vor scădea uşor, până la medii de 25 de grade, iar din 25 iulie vremea se va încălzi din nou, uşor şi treptat, maximele termice urmând a se situa, spre sfărşitul intervalului, în jurul valorii de 29 de grade Celsius. Evoluţia regimului termic nocturn va fi similară.
După 21 iulie, probabilitatea de apariţie a fenomenelor de instabilitate atmosferică va rămâne ridicată în fiecare zi, iar în 20 – 21 iulie, respectiv 23 – 24 iulie vor fi posibile cantităţi de apă mai înse