Cei trei adolescenţi din Belgia, care făceau voluntariat în satul Fundeni din comuna Zărneşti, diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară, nu s-au îmbolnăvit după ce au mâncat la restaurantele din oraş. Concluzia aparţine reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, care spun că în frigiderul şcolii în care tinerii erau cazaţi au fost găsite mai multe alimente cu termenul de valabilitate expirat. În bucătărie au fost găsiţi mici, lactate şi alte alimente perisabile. “Este vorba despre un grup de adolescenţi şi tineri, 16 persoane, aflaţi pe teritoriul comunei în misiune de voluntariat, având ca formă de organizare autogospodărirea, inclusiv achiziţionarea şi prepararea hranei. Din totalul de 16 persoane, trei au prezentat simptomatologie digestivă (vomă, diaree) şi sunt internaţi în Secţia Contagioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, aflaţi acum în afara oricărui pericol. Opiniem că motivele care au condus la declanşarea acestui episod la trei dintre tinerii din colectivitatea respectivă sunt: păstrarea la temperaturi necorespunzătoare a alimentelor, probabil un consum de alimente expirate, nerespectarea normelor de preparare a hranei şi nerespectarea normelor de igienă individuală”, au transmis ieri reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică. ●
Cei trei adolescenţi din Belgia, care făceau voluntariat în satul Fundeni din comuna Zărneşti, diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară, nu s-au îmbolnăvit după ce au mâncat la restaurantele din oraş. Concluzia aparţine reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, care spun că în frigiderul şcolii în care tinerii erau cazaţi au fost găsite mai multe alimente cu termenul de valabilitate expirat. În bucătărie au fost găsiţi mici, lactate şi alte alimente perisabile. “Este vorba despre un grup de adolescenţi şi tineri, 16 persoane, aflaţi pe teritoriul comunei în misiune de voluntariat, având c