An de an numărul turiştilor tineri care aleg să petreacă un sejur într-o staţiune balneoclimatrică creşte. Petrecerea unui concediu în care turistul poate beneficia şi de tratament adecvat pentru afecţiunile de care suferă costă de la 130 de lei pe zi.
O vacanţă la tratament într-o staţiune balneoclimatrică autohtonă ajunge ca preţ undeva în jurul sumei de 130 de lei pe zi, turistul beneficiind de cazare, masă, precum şi de tratament.
Tinerii nu se prea înghesuie să îşi petreacă un sejur într-una din staţiunile balneoclimaterice, şi chiar dacă numărul lor creşte de la an la an, rămâne totuşi unul mic în comparaţie cu numărul vârstnicilor.
"Anual, prin staţiunile balneoclimaterice trec în jur de 1 milion de persoane, cu tot cu străini. Străinii reprezintă aproximativ 10% din numărul total, în timp ce numărul tinerilor cu vârste până în 40 de ani, persoane active, reprezintă aproximativ 30%", a spus pentru RTV.NET, Traian Bădulescu, consultant în turism.
All inclusive în staţiune
În staţiunea Băile Olăneşti, în vila Tisa, de trei stele, preţul unei nopţi de cazare este de 132 de lei de persoană. În preţ intră, pe lângă cazare, tratament şi masă în sistem de bonuri valorice. Transportul nu este inclus în preţ.
"Băile Olăneşti sunt renumite, printre altele, şi pentru tratarea afecţiunilor renale, afecţiunilor ale aparatului digestiv, afecţiuni hepatobiliare, nevroze astenice, maladii profesionale şi afectiuni endocrine", a spus pentru RTV.NET, Marius Cârlan, directorul agenţiei de turism Europa Travel.
În hotelul Căciulata, cotat la trei stele, un sejur de cinci zile costă 153 de lei pe zi, în preţ turistul beneficiind de cazare, masă şi tratament.
Staţiunile balneo sunt în paragină
Cele mai multe staţiuni balneoclimaterice din România sunt în paragină, foarte puţine beneficiind în timp de investiţii.
Totuşi, printre