Căluşarii Ansamblului Folcloric „Muguraşii Iminogului”, din comuna olteană Perieţi, au obţinut marele premiu la festivalul „Şezătoarea copiilor”, care s-a desfăşurat în municipiul Fălticeni, Suceava, în zilele de vineri şi sâmbătă. Grupul a reprezentat Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina şi a fost singurul participant din întreaga regiune a Olteniei.
Când este realizat cum trebuie, căluşul oltenesc devine de neîntrecut la festivalurile folclorice din întreaga ţară. Coregraful oltean Sandu Rizea a reuşit să strângă trofeu după trofeu cu elevii şcolilor din judeţ pe care-i instruieşte. Aşa se face că după ce s-a afirmat cu ansamblurile Brâuleţul din Pârşcoveni, Junii Dobrotesei, cu Dârjovul Valea Mare şi cu multe altele, care au obţinut numeroase premii întâi sau trofee ale festivalurilor, a venit rândul Ansamblului „Muguraşii Iminogului”, din comuna Perieţi, să facă pasul înainte. Ansamblul care poartă numele unui râu care trece prin comuna Perieţi a demonstrat că este capabil să reprezinte întregul judeţ, iar meritul este cu atât mai mare cu cât acesta a luat fiinţă abia anul trecut.
Participanţi din şapte judeţe, un singur grup din Oltenia
Ansamblul Folcloric „Muguraşii Iminogului” a fost singurul din regiunea Olteniei care a participat la evenimentul din nord-estul ţării. Au mai participat grupuri de dansatori din Maramureş, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Vaslui, Bacău şi Suceava. Aceasta a fost prima participare a ansamblului oltean la acest festival care se află la cea de-a opta ediţie.
„Am fost plăcut impresionaţi să vedem ce impact a avut căluşul oltenesc într-o zonă atât de îndepărtată de judeţul pe care l-am reprezentat. Copiii au respectat cu stricteţe îndrumarea primită atât de la mine, cât şi de la domnul director al ansamblului, Marin Vâlceleanu. O contribuţie importantă a avut-o şi domnul primar al comunei, ce