Românii sunt printre ultimii angajaţi ai Uniunii Europene care scapă de plata taxelor şi impozitelor. Adică, abia după şase luni de muncă. Reprezentanţii Partidului Noua Republică Timiş atrag atenţia că nu doar acest lucru reprezintă o problemă, ci mai ales faptul că oamenii nu primesc, în schimb, servicii de calitate.
Pentru ce plătim? Cine câştigă? Cine pierde din povara fiscală imensă din România?Acestea sunt întrebările pe care şi le pune fiecare plătitor de taxe de la noi din ţară, mai ales că vedem tot mai des cazuri în care taxele date Statului nu se regăsesc în calitatea serviciilor oferite. Cu cele mai frecvente situaţii de acest gen ne întâlnim în sistemul medical, dar şi în sistemul de învăţământ. În acest context, reprezentanţii P.N.R. Timiş afirmă că este necesar un control mult mai riguros asupra cheltuirii banului public în România: „Considerăm că politicienii, membrii Parlamentului , aleşi să reprezinte interesele cetăţenilor, ar trebui să dea exemplu de bună practică în ceea ce priveşte prudenţa financiară şi responsabilitatea faţă de cetăţeni”, declară Corneliu Berari, vicepreşedinte al Partidului Noua Timiş.
După şase luni în care au mers zi de zi la serviciu, salariaţii din România constată că nu au lucrat nicio oră în beneficiul propriu, spune Corneliu Berari, citând un studiu realizat de Intitutul New Direction – institutul de sondare care aparţine Alianţei Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni. Potrivit acestui document, şase luni pe an, noi, românii, muncim pentru a plăti taxele şi impozitele către Stat. Astfel că, la un salariu brut anual de 5.600 de euro, procentul taxelor pe care românii trebuie să le plătească către stat este de 49,66 la sută, ţinând cont că România se numără printre ţările cu cel mai mare T.V.A., de 24 la sută.
Potrivit aceluiaşi studiu, intitulat „Ziua eliberării fiscale pentru lucrător