„În actuala structură, ASF nu are şi nici nu va avea 856 de angajaţi“, au declarat reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) într-un drept la replică trimis Ziarului Financiar la articolul „Din 540 de angajaţi ai CSA, CNVM şi CSSPP după comasare au mai «rămas» 856“, apărut în ediţia de ieri.
Reprezentanţii ASF nu au infirmat însă informaţia că organigrama instituţiei a fost aprobată şi nici nu au precizat câte posturi sunt prevăzute în noua organigramă, deşi Ziarul Financiar a solicitat aceste informaţii încă de joia trecută.
Potrivit informaţiilor primite de ZF de la surse apropiate ASF, organigrama ar avea 856 de posturi, deşi numărul de angajaţi preluaţi de la instituţiile predecesoare, respectiv Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), la 30 aprilie 2013 când s-a înfiinţat ASF, era de circa 540 de persoane, potrivit declaraţiilor publice de la acea vreme ale vicepreşedintelui ASF Mircea Ursache.
Nu există alte informaţii publice exacte cu privire la numărul de angajaţi ai celor trei autorităţi desfiinţate, deoarece nici CNVM şi nici CSA nu şi-au mai publicat numărul de salariaţi din 2010.
Cert este că Autoritatea de Supraveghere Financiară are în prezent 627 de salariaţi, faţă de 560 la finalul lunii mai, informaţie furnizată chiar de reprezentanţii ASF, în condiţiile în care la înfiinţare unul dintre obiective era reducerea personalului cu 15%.
„La data de 1 iulie 2013, ASF număra 627 de angajaţi (posturi bugetate), faţă de 560 de persoane la finalul lunii mai. Din cei 627 de angajaţi, la finalizarea procesului de organizare vor rămâne mai puţini salariaţi decât la momentul preluării integrale a angajaţilor fostelor Comisii de Supraveghere (în conformitate cu obiectivul afirmat al ASF de a re