Începând de marţi, 16 iulie, la Fălticeni s-au desfăşurat „Zilele Municipiului”. Primele manifestări au fost lansarea proiectului „Descoperă Fălticeniul prin QR Code” şi „Medalionul comemorativ Eugen Lovinescu – 70 de ani de la trecerea în eternitate”, urmate de lansarea cărţii „Vasile Ciurea şi Dimitrie Leonida – Dimensiunile timpului”, autori Mioara Gafencu, Dana Busuioc şi Sorin Gafencu, despre care „Crai nou” deja v-a informat.
Joi, 18 iulie, a fost prima zi de spectacole, pe scena din Piaţa „Nada Florilor” evoluând tineri solişti de muzică populară din municipiu şi din zonă. Prima care a urcat pe scenă a fost Dorina Hornea, după care, sub genericul „Tineri solişti de muzică populară din Fălticeni”, solistul la trompetă Rareş Atomei, colaborator al Ansamblului „Ciprian Porumbescu”, pregătit de Trifan Leancă şi Florin Sumanariu, a „sunat” adunarea la scenă.
Membru al Ansamblului „Ciocârlia junior” din Bucureşti, Eusebiu Gafiţa revine de fiecare dată cu drag în oraşul în care s-a născut şi a copilărit, pentru „a cânta câteva piese din sufletul său de copil”. El a dat startul cântecelor şi jocurilor populare. Maria Isabela Merlă a încântat audienţa cu melodiile de pe primul CD, „Buna mea măicuţă”, lansat de curând. Albumul, care cuprinde 15 piese, reprezintă munca „de suflet” a interpretei împreună cu Orchestra “Ciprian Porumbescu”, dirijor Costache Petru, pe el regăsindu-se piese muzicale din zona Fălticeni, dar şi piese dedicate mamei şi bunicii.
Şi Valentin Bertea a venit cu noutăţi, interpretând în premieră melodiile „Merg cu tata în ciobănie” şi „Hora feciorească”. Pregătit de prof. Valentina Tablan la Şcoala Populară de Artă Suceava, la numai 12 ani Valentin Bertea are câştigate peste 120 de concursuri naţionale şi internaţionale.
Patricia Maria Aniculăesei este o speranţă a muzicii populare din urbea de pe Şomuz care se pregăteşt