Staţia de epurare din comuna Draguţeşti are în dotare... o seră. Iniţiativa aparţine paznicului unităţii care s-a încumetat să înfiinţeze acolo o mică seră pe un teren unde în trecut „creşteau” doar pietre, buruieni şi bolovani. A transformat terenul într-o mică grădină, iar acum se bucură de rezultatele muncii sale. Din seră îşi procură roşiile, castraveţii, ardeii şi alte legume necesare traiului. Deşi se bucură de o recoltă bogată, foloseşte legumele crescute aici doar pentru consumul propriu.
Constantin Cotoi şi soţia au în grijă Staţia de Epurare din Drăguţeşti. Nedeţinând terenuri agricole s-au gândit să dea o folosinţă terenului din incinta staţiei. Amenajarea nu a fost deloc uşoară, dat fiind faptul că terenul respectiv era plin de pietre şi buruieni. În urmă cu doi ani se întâmpla acest lucru, iar acum se află la prima recoltă pe acest an. „Am lucrat la Urex Rovinari, după care am lucrat la un hotel, iar apoi m-am îmbolnăvit de hernie de disc la spate. M-am operat după care am revenit în pensie, pe care am pierdut-o ulterior. Locuind în apropiere, neavând un loc de muncă şi nici terenuri în proprietate, am zis să fac ceva aici. Doar soţia mea are venit de la primărie, fiind paznicul staţiei. Pe acest teren fiind piatră, depozit de moloz şi diferite buruieni, am zis să amenajez locul, să îl înfrumuseţez. Toţi din familie ne-am apucat şi am scos bolovanii şi am făcut un solar. Am cheltuit circa 14 milioane lei vechi, am cumpărat lemne, folie şi am amenajat solarul. Afară am plantat cartofi, iar în seră am roşii, castraveţi, ardei şi altele” a spus Constantin Cotoi.
Legume 100% naturale
Legumele produse în solarul cu pricina sunt folosite de familia Cotoi pentru consumul propriu. Roşiile, castraveţii şi celelalte legume produse aici sunt naturale, dat fiind faptul că nu sunt tratate cu substanţe chimice. „Nu vindem pentru că suntem noi de